Czy komuś już rozwaliło silnik w 1.4 TSI?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kempes
    Classic
    • 2006
    • 20

kropeck, jak co roku biorę na siebie część gastronomiczną.
  • motorsport
    Drive
    • 2005
    • 61

Czytam o problemach z 1.4 TSI i nasuwa się jedno pytanie: czy komuś już padł motor z powodu zerwania/przeskoczenia łańcucha, czy tylko wszyscy mają stan przedagonalny? Skoda oficjalnie twierdzi, że jedynie 10 motorów padło na tysiące sprzedanych. Czy jest tu ktoś, komu już pogięło zawory?

Komentarz

• Eidos71
      RS
      • 2011
      • 2050
      • Octavia II (1Z3)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez motorsport
      Czytam o problemach z 1.4 TSI i nasuwa się jedno pytanie: czy komuś już padł motor z powodu zerwania/przeskoczenia łańcucha, czy tylko wszyscy mają stan przedagonalny? Skoda oficjalnie twierdzi, że jedynie 10 motorów padło na tysiące sprzedanych. Czy jest tu ktoś, komu już pogięło zawory?
      motorsport - jeżeli czytałeś uważnie wszystkie posty na naszym forum, związane z problemami w silnikach TSI (nie tylko 1.4), to powinieneś wiedzieć, że dotąd (i oby tak zostało) nikomu nie rozpadł się ten silnik - w tym z powodu mechanizmu rozrządu. Poza tym źle sformułowałeś pytanie - niepotrzebnie użyłeś słowa "wszyscy". Duża liczba posiadaczy Skód z silnikami TSI nie odnotowała żadnych objawów - jak to nazwałeś - przedagonalnych. Forumowicze, którzy stwierdzili problemy z rozrządem, byli na tyle zapobiegliwi, że zajęli się już usterką. Pozostali obserwują i nasłuchują :diabelski_usmiech
      Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
      MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• LUKI
        RS
        • 2005
        • 5776

motorsport, po co zakładasz kolejny temat o CAXA :!:

kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• zwolin
          Rider
          • 2010
          • 656

Wszyscy, wszyscy....... przecież jak komuś wszystko działa, to nie będzie zakładał tematu "ale jest zajebiście". Poczytaj i porównaj liczbę osób mających jakieś zastrzeżenia do liczby TSI na drogach :wink:
          Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
          O II Tour Combi 1.6
          Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• motorsport
            Drive
            • 2005
            • 61

Wszyscy - tyczyło się oczywiście tych, którzy mają z tym jakikolwiek problem, a nie wszystkich mających to auto.
            Kilka lat temu widziałem pewien dokument, z którego miało wynikać, że założony poziom usterkowości pewnej marki francuskiej to 7%. Założenie było takie, że gdyby te 7% w następnym roku przyjechało do ASO z awarią w trakcie gwarancji (a nie na rutynowy przegląd), to byłoby dobrze. Tymczasem jeżeli Skoda sprzedała u nas kilkanaście tys. aut z 1.4 TSI i nie słychać o takich, którym pogięło zawory, to znaczy, że problem jest marginalny (jakieś promile). Oczywiście nie obrażając tych, którym stuka.

Komentarz

• piociel
              Rider
              • 2010
              • 526
              • Volkswagen

Nie siej paniki. I tak już wszyscy posiadacze TSI są osrani. Co ma być to będzie. Na razie nikt tak na prawdę nie może ci powiedzieć, czy jest to udana konstrukcja czy szmelc. Potrzeba czasu. Jak na razie "czarnowidztwo" co poniektórych się nie spełniło. Jeździmy i się cieszymy się dalej.
              Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
              Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.

Komentarz

• Ceed1
                Rider
                • 2012
                • 461

Ja tam nie jestem osrany. Mów za siebie.

Komentarz

• dato
                  L&K
                  • 2012
                  • 1431

Ja mam w Lełonie 1,4TSI i też jakoś śpię spokojnie. Nic nie śmierdzi :lol:

Komentarz

Pracuję...